PA6 G YUVARLAK

Kategori
Stok Kodu
DLNAGMRT
Menşei
İtalya
*1,04 EUR den başlayan taksitlerle!!
Seçenekler
9,21 EUR
Stok için tel açınız

PA6 G –Döküm Polyamid

 

Döküm(cast) polyamidin üretim yöntemi kaprolaktam’ın kalıp içine dökülmesi (polimerizasyonu) şeklindedir.

Genellikle büyük dişli ve halkalar, oringler veya et kalınlığı olan ürünler için kullanılır. Genel özellikleri bakımından ekstrüzyon(çekme) PA6'dan daha sert ve daha kırılgandır(kararlı olduğu için). Genel özellikleri PA66.6’a benzer.

Metallerle beraber çalışırken (sürtünme dahil) bile aşınma dayanımı yüksektir.Bazı yardımcı(kompozit) malzemeler (MoS2 molibden disülfür, katı yağ, silikon vb.) sayesinde özellikleri arttırılır.

 

Özellikler

 

Aşınma direnci zorlu ortamlarda bile yüksektir.

Çekme gerilmesi, basınç dayanımı, tokluk(yorulma direnci) çekilmiş (ekstrüde ) PA6’a nazaran daha yüksektir.

Kendi kendini yağlaması sayesinde ilave yağlayıcılara gerek duyulmaz (sürtünme katsayısı düşüktür).

Genellikle sürtünme uygulamaları için uygundur.

Yaşlanma direnci dış ortamlarda (-30 °C, +170 °C sıcaklıkta) iyi bir direnç gösterir.Tüm mekanik özellikleri PA 6’ya göre daha iyidir. Genellikle çalışma sıcaklığı -30 °C, +100 °C aralığındadır.

Renk: natürel

 

 

Zayıf nokta

 

Ekstrüde PA 6 gibi higroskopik olup su içine kolaylıkla nüfus eder. Büyük ölçekli parçalar için tercih edilir fakat ekstrüde (çekilmiş) PA6 ile karşılaştırıldığında yüksek kırılganlık(kararlı; moleküler yapısı uzun olduğu için ) ihtiva eder. Su emmesi diğer mühendislik plastiklere göre fazla olduğu için sulu ortamlarda kullanılması sıkıntı yaratır(ölçü kararlılığı kalmaz). Ancak belli başlı asit ve alkalilerde dayanıklıdır.

 

 

UYGULAMA

 

Mekanik: Büyük ölçekli malzemeler ; büyük çaplı dişliler üretmek, mekanik alanında kullanılan parçalar, kamalar, kasnaklar, tekerlekler, aşınma plakaları, yataklama burçları ve aşınmaya mukavim kılavuzlarda kullanılır.

Gıda ile temas: Genellikle gıda ile temas için uygun değildir.

Elektrik: Elektriksel özellikleri bakımından neme karşı duyarlı olması nedeniyle yalıtkanlık değeri değişiklik gösterir.

Kimyasal: Alkali, inorganik bileşikler ve çözücü maddelere karşı dayanıklıdır.

 

 Polyamidlerin Su Emme Yüzdeleri


  

Bu grafik Polyamidlerin emilen nem yüzdesinin miktarını gösterir

Sarı : Havada% 50 nemli

Gri : Su doygunluğuna ulaşmış


  

*Seçeneklerde bulunan ağırlık değerleri teorik olup ürünler tartılan değer üzerinden fatura edilir.

*Burada ki ağırlık değerleri ile gerçek ağırlık değerleri arasında tolerans (hoşgörü) nedeniyle ±%1-2 değişiklik gösterebilir.

*Birim fiyatlar çap ve kalınlığa göre değişiklik arz etmektedir.

 


 

Kestamid (Döküm Polyemid - PA-6 G) ile Alpolen (UHMW) 1000 Arasındaki Farklar

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
PA6 G YUVARLAK PA6 G –Döküm Polyamid (kestamid) (kestamit) Döküm(cast) polyamidin üretim yöntemi kaprolaktam’ın kalıp içine dökülmesi (polimerizasyonu) şeklindedir. Genellikle büyük dişli ve halkalar, oringler veya et kalınlığı olan ürünler için kullanılır. Genel özellikleri bakımından ekstrüzyon(çekme) PA6'dan daha sert ve daha kırılgandır(kararlı olduğu için). Genel özellikleri PA66.6’a benzer. Metallerle beraber çalışırken (sürtünme dahil) bile aşınma dayanımı yüksektir.Bazı yardımcı(kompozit) malzemeler (MoS2 molibden disülfür, katı yağ, silikon vb.) sayesinde özellikleri arttırılır. DLNAGMRT PA6 G YUVARLAK

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.