PA 6 POLYAMİD PLAKA (Naturel)

Kategori
PA
Stok Kodu
AFKJNVY4
Menşei
İTALYA
*1,23 EUR den başlayan taksitlerle!!
Seçenekler
10,82 EUR
Stok için tel açınız
PA6 - Akulon 6-Nylon

Kaprolaktamın polimerizasyonu ile elde edilen polyamid yarı kristalli bir polimer olup akulon ve naylon (nylon) ticari markalar olarakta anılır. Bu ürünün bilinir olmasının temel nedeni maliyet-performans ilişkisinin iyi olmasıdır. 

Özellikler:

Aşınma direnci : Kirli ve yağlı ortamlarda en iyi çalışma prensibine sahip plastiklerdir ve zorlu ortamlara elverişlidir.
Tokluk : Yüksek çekme gerilme ve basınç dayanımlıdır.
Ani darbe direnci yüksektir , özellikle sertleştirilmiş  malzemeler ile iyi çalışır.
Çalışma şartları : Yoğun ve sürekli stres altında bile özelliklerini korumaktadır.
Kendi kendini yağlar : Sürtünme katsayısı düşük olduğu için kaygan sayılabilir.
Kızaklı ortamlar için yağlayıcılar gerektirmez.
Çeşitli hava koşullarda yaşlanma direnci yüksektir.
Renk: Naturel 
 

Zayıf Noktaları:

Sulu ortamlar (higroskopik) için uygun değildir.Sulu ortamlar içinde zamanla mekanik özellikleri ve boyutları nemi emerek değişir. Kuru ortamlarda sulu ortamlara nazaran daha dayanıklı ve verimli olur.Genellikle sulu ortamlarda POM tercih edilir.Talaşlı imalat açısından işlemesi kolaydır ama seri imalata dönük talaşlı üretimlerde talaşının elastik yapısından kaynaklanan sıkıntılar doğurduğu için uygun değildir.

UYGULAMA:

Mekanik : Genel amaçlı uygulamalar için maliyet odaklı özellikleri sayesinde düşük fiyatıyla tercih sebebidir. Çok amaçlı dişliler, kamalar, kasnaklar, aşınma kılavuzları ve diğer mekanik parçalar üretilmesi için kullanılmaktadır. Kılavuz ve yataklama (büyük kasnaklar vb.) için özellikle gemi inşaat sektöründe kullanılır. Çeşitli katkılar ile  UV dayanımı ve mekanik özellikleri arttırılabilir.
Gıda ile temas : Genellikle gıda ile temas kullanılmaz
Elektrik ile kullanım: Nemli ortamlarda boyutsal kararlılık sağlayamadığı için tercih edilmez.
Kimyasal :  İnorganik bileşiklerin ve çözücü (solvent) maddelere karşı dayanıklıdır.

AŞINMA DAYANIMI
 
Bu şema darbe altında aşınmaya karşı ağırlık kaybını gösterir; daha düşük değerleri gösteren malzemeler en dirençli olanlardır.
 
 

 
*Seçeneklerde bulunan ağırlık değerleri teorik olup ürünler tartılan değer üzerinden fatura edilir.

*Burada ki ağırlık değerleri ile gerçek ağırlık değerleri arasında tolerans (hoşgörü) nedeniyle ±%1-2 değişiklik gösterebilir.

*Birim fiyatlar çap ve kalınlığa göre değişiklik arz etmektedir.
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
PA 6 POLYAMİD PLAKA (Naturel) PA6 - Akulon 6-Nylon Kaprolaktamın polimerizasyonu ile elde edilen polyamid yarı kristalli bir polimer olup akulon ve naylon (nylon) ticari markalar olarakta anılır. Bu ürünün bilinir olmasının temel nedeni maliyet-performans ilişkisinin iyi olmasıdır. Özellikler: Aşınma direnci : Kirli ve yağlı ortamlarda en iyi çalışma prensibine sahip plastiklerdir ve zorlu ortamlara elverişlidir. Tokluk : Yüksek çekme gerilme ve basınç dayanımlıdır. Ani darbe direnci yüksektir , özellikle sertleştirilmiş malzemeler ile iyi çalışır. Çalışma şartları : Yoğun ve sürekli stres altında bile özelliklerini korumaktadır. AFKJNVY4 PA 6 POLYAMİD PLAKA (Naturel)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.